Детска изложба от втория летен пленер

plener1
30.08.2013 / 17:45

Днес, в галерия „Димитър Добрович” (бул. „Цар Освободител” № 13 ) се откри детска изложба с творби от лятната школа по рисуване. Школата се провежда за втора година по установена програма с преподавателите: Десислава Димитрова, Васко Василев и Адриан Аврамов. Програмата допълва и обогатява училищните програми за различни възрасти.

Школата тази година продължи два месеца и бе посетена от деца на възраст от 4 до 10 клас. Обхванати бяха всички жанрове: живопис, графика, скулптура и приложно изкуство.

На откриването, г-жа Даниела Ненчева -директор на галерията и инициатор на пленера, благодари специално на родители, баби и лели, поверили децата си на Галерията в летните дни. Специални поздравления бяха изказани и от Мариана Раджева от името на родителите за чудесното и ползотворно прекарано време на дацата през лятната ваканция. Вълнуващо беше и пожеланието на малката Елица Стоянова, която искренно пожела на всички свои приятели да живеят с изкуството и се надява, че и следващата година ще бъдат заедно в прекрасната къща „Миркович”.

От името на преподавателите, Васко Василев сподели, че процесът на обучение е бил двустранен-всеки е научил по нещо и детето от преподавателя и преподавателя от детето. „Децата трябва да пазят своите рисунки” каза Василев и цитира Пикасо, на когото е трябвал цял един живот, за да се научи да рисува като дете.

Децата с радост разгледаха собствените си творби, снимаха се с връчените им грамоти, както и около специална за случая голяма торта.

Галерия „Димитър Добрович” изказва специални благодарности на всички участници в школата и си пожелава да продължи и в бъдеще да работи със своите малки приятели.

Изложбата ще може да се види до 24 септември в галерия „Димитър Добрович” (ларго).

Поканени са и малки, и големи приятели на Галерията!

Още снимки от новината

plener2
plener3
plener4
plener5
plener6
plener7
plener8
plener9
plener10

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев