Три прекрасни прояви в зала „Сирак Скитник”

mladi-virtuozi
28.05.2014 / 13:41

Две музикални прояви в зала „Сирак Скитник” (бул. „Цар Симеон” №2) на художествена галерия „Димитър Добрович” заслужават да бъдат посетени!

На 30.05.2014г. от 18:00 часа ще се проведе годишен концерт на възпитаници на Школа по изкуства „Млади виртуози” и изложба на класа на Елена Терзиева по изобразително изкуство.

На 05.06.2014 г. от 18.00 часа е концертът на детски хор „Дружна песен” при Детски комплекс – Сливен.

Школата по изкуствата "Млади виртуози"е създадена през 2001 година в град Сливен, като основната и задача е откриването и развитието на талантливи деца, обучението им по музика (цигулка, пиано, китара, акордеон, виолончело), театър и изобразително изкуство и подкрепата за изявите им в страната и чужбина. В школата работят 7 преподаватели по различните направления.

Детски хор „Дружна песен” ще зарадва своята публика с концерт от творби на композитори - представители на западноевропейската музикална култура. Ще прозвучат творби на Перголези, Пърсел, Моцарт, Бетховен и други ярки представители на бароковата и на класическата епохи. Концертът е заключителен за сезона и тази година продължава поредицата от концерти под диригентството на Яна Бонева. За коледните празници малките певци изпълняват любими зимни песни съвместно с Военен духов оркестър за подготовка на специалисти- гр. Сливен, с диригент капитан Калин Гемеджиев. Те участват и в концерт за откриването на ХІ национален фестивал за поп и рок изпълнители „Цветен камертон”, на който пеят заедно с композитора Хайгашод Агасян.

Билети в зала" Сирак Скитник"

Заповядайте!!!

Очаквайте и други музикални събития, организирани от Художествена галерия-Сливен.

Още снимки от новината

mladi-virtuozi1
mladi-virtuozi2
detski-hor1
detski-hor2
detski-hor3
detski-hor4

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев