"Духът на акварела" в зала "Сирак Скитник"

Откриване
16.09.2016 / 14:36

Пътуваща изложба „Духът на аварела”, част от Международното триенале на акварела, което се проведе във Варна от 15 юли до 15 август, бе открита в зала „Сирак Скитник”от г-жа Даниела Ненчева, директор на ХГ-Сливен и г-жа Селма Тодорова, художник и куратор на Триеналето.

Селма Тодорова сподели прекрасните си впечатления от форума и допълни, че Сливен е третият град, в който гостува пътуващата изложба. Досега тя е била в изложбените зали във Варна и Ямбол. В Сливен ще остане до 15 октомври, а след това ще гостува в София, Кюстендил и Севлиево. Тодорова допълни, че за Триеналето са селектирани 276 участника от 51 страни, много от които са международно признати майстори на акварела. Сред българските участници е и Благовеста Желязкова от Сливен.

„Изказваме огромна благодарност към един от видните граждани на Сливен - Едоардо Миролио, който присъди награда на един от най-добрите участници - Мункбатар Суренцесег от Монголия. Благодарим на директора на сливенската галерия Даниела Ненчева за поканата да гостуваме тук, както и на екипа на галерията за бързото и прекрасно подреждане на творбите в изложбените зали”, каза още Тородова.

В изложбата са включени близо 250 творби от Триеналето.

Посетителите ще имат възможност да закупят и каталога от форума, който включва всички селектирани акварели.

Още снимки от новината

Откриване
Откриване
Откриване
Откриване

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев