"Гривна от приятелска ръка"

Гривни
20.10.2016 / 15:35

Регионалната организация на евреите в гр. Сливен, по повод наближаващия празник на града, пожелава на всички свои съграждани да бъдат здрави и да бъдат горди със своя град – град с богата история, култура, традиции и да са все така устремени към неговото по-добро бъдеще.

Месец Октомври е изпълнен с много еврейски празници като Рош А Шана, Йом Кипур, Сукот и др. Това е и период, в който се прави равносметка за извършените добри дела през годината. В тази връзка, както и по случай наближаващия празник на гр. Сливен - Димитровден, децата от Регионалната организация на евреите "Шалом" в града изработиха събственоръчно гривни - символ на приятелството, които ще бъдат връчени на младите творци с призови места в националния конкурс "Аз и моят град", на 24-ти октомври 2016г., в зала "Сирак Скитник".

Подарявайки тези гривни в момент, в който децата се чувстват горди от себе си, според легендата означава, че те ще им носят късмет и занапред.

Нека успехът бъде винаги част от пътя, по който ще вървят и в бъдеще!

На целия екип на Художествена галерия „Димитър Добрович“ гр. Сливен, с директор г-жа Даниела Ненчева, благодарим за сътрудничеството и пожелаваме да продължават все така неуморно да се грижат за културното развитие на нашия любим град!

 

 

Юлия Пелишева - Гавазова

председател на РОЕ "Шалом" - гр. Сливен

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев