Откриха център за творчество на деца от пет детски градини в община Сливен

Снимка от събитието
29.11.2016 / 17:21

Заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова откри център „Творческо пространство”, изграден в старата сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, на бул. „Панайот Хитов“, по проект BG06-221 „Творческо пространство за малки и големи“. Проектът започна през юли 2014 година и продължава своята дейност до 30 април 2017 година.

 

Чиликова поздрави организаторите на събитието, както и директорката на Художествената галерия „Димитър Добрович” Даниела Ненчева за идеята да се осъществи този проект в нашия град. По думите й в Сливен се изгражда едно пространство, което ще има своето място за творчески занимания и в бъдеще.

 

Обзаведени и оборудвани са два работни кабинета с кътове за почивка за децата от детските градини „Теменуга“ – филиал, „Звездица“, „Здравец“ в кв. „Речица“, „Роза в с. Жельо войвода и „Слънчо“ в с. Самуилово.

 

Гости на церемонията бяха заместник-кметът по икономическо развитие Стоян Марков, партньори по проекта, преподаватели и родители. Специален поздрав към гостите отправиха децата от детска градина „Теменуга”.

 

Проектът включва занимания с децата по танци, театър, изобразително изкуство и история, както и доставка на обзавеждане и оборудване за петте детски градини. Назначени са също така ромски медиатори, психолог и логопеди. Бюджетът, с който разполагат организаторите, е 220 578 евро. Партньор е организация CC-Intro AS – Норвегия.

 

Координаторът на проекта Дора Чанева представи пред публиката основните му цели. „Проектът подобрява социалната интеграция и подготовката за училище на деца от етническите малцинства и в икономическо неравностойно положение, което включва: подобряване на социалните умения на децата и родителите, подпомагане и улесняване достъпа до училище; откриване и стимулиране на индивидуалните способности на децата в различни сфери на изкуството, историята и литературата; повишаване на самочувствието и увереността в собствените способности на всяко дете, чрез грижа за него като автономна личност.”, каза Чанева.

 

Статията е от сайта "Наблюдател": http://www.nabludatel.bg/index.php?id=220586

Още снимки от новината

Снимка от събитието

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев