Откриване на изложбата "Пътуване в Светлината и Любовта" на художничката Руска Белчева

Откриване
06.12.2016 / 14:09

На 3.12 в къща „Миркович“ беше открита живописната изложба на сливенската художничка и изкуствовед Руска Белчева – Роси.

Картините, показани от авторката, са плод на собствена рационално изведена и прецизно осмислена философска и естетическа концепция за картинното пространство . Основната изразност на това пространство е стремежът към синтез и към максимална изчистеност, доведена до знакови символи. Те са потърсени в опростени, четливи и общозначими пра – форми. Но за разлика от нашумелия оп-арт на 20 век, където оптическата илюзия и играта с цветове и форми има за главна цел да впечатли и шокира възприятията и въображението на зрителя, то при Р. Белчева тази визуалност е подплатена не само с познания върху теорията на цветознанието и на композицията, но главно с познания за символните значения на цвета и формата в техните изначални и перманентни същности.

Руска Белчева - Роси е автор , чийто творчески път е доста нестандартен, сложно и интересно криволичещ в разнообразни и понякога дори разнородни на пръв поглед посоки, но те се явяват благодатните препятствия, спомогнали да бъде провокирана и отключена една неподозирана самобитност.

Изложбата може да бъде видяна до 3 януари 2017 г.

Още снимки от новината

Откриване1
Откриване4
Откриване2
Откриване3

 

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев