Коледен концерт на Татяна Шиварова и Георги Динев в зала "Сирак Скитник"

Татяна Шиварова и Марцио Фулин
09.12.2016 / 13:34

На 23 декември, 2016г., от 17.00 часа в зала „Сирак Скитник”, сливенската общественост ще има удоволствието и честта да се наслади на прекрасния творчески тандем на оперната прима Татяна Шиварова /сопрано/ и Георги Динев /тенор/, в акомпанимент на маестро Марцио Фуллин. В концерта ще бъдат включени известни арии, дуети, романси и коледни мелодии.

Завършила Българската държавна консерватория, специализирала в Ла Скала, пяла на много международни оперни сцени, Татяна Шиварова не губи връзката със своите корени. Усмихната и естествена, незасегната от фалша на „звездите”, тя ще подари щедро на своите съграждани завидния си певчески професионализъм. За своя принос към музикалното дело в нашия град и националното ни музикално творчество Татяна Шиварова е обявена за почетен гражданин на Сливен.

Георги Динев се изявява на сцените на всички оперни и оперетни театри в България, както и на концертните подиуми. През 2001,2002 и 2003 участва в над 80 концерта и спектакли в Италия, Франция, Германия, Австрия, САЩ, Дания. От 2003г. досега е солист на Държавна опера - Стара Загора.

Марцио Фуллин, пианист и диригент, завършва композиция в Милано. Като пианист акомпанятор сътрудничи дълги години с Миланската Скала и изнася много концерти в Италия, Франция, Испания, България, Южна Корея, Япония. Като диригент е канен в Италия, Испания, България, Япония. Сътрудничил е в майсторските класове на Карло Бергонци, Франко Корели, Магда Оливеро.

Художествена галерия " Д.Добрович" Сливен кани всички почитатели на оперното изкуство да се потопят в една незабравима коледна магия, поднесена с много чувство и финес.

Билети за концерта могат да се закупят всеки ден,от вторник до неделя, в зала "Сирак Скитник" , бул."Цар Симеон" 2.

За повече информация: 044/62 53 42, GSM 0892 218 197

 
 

Copyright © 2008-2018 ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ "ДИМИТЪР ДОБРОВИЧ" | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев